O reţetă extrem de simplă pentru ciulamaua de pui cu ciuperci este cea publicată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie al Masterchef, pe blogul său.

Aveţi nevoie de 500 de grame de piept de pui sau pulpe dezosate, 1 kilogram de ciuperci proaspete, o ceapă mare, 4-5 căţei de usturoi, o lingură ”zdravănă” de făină, 1 pahar de lapte (250 de mililitri), 100 de mililitri de smântână pentru gătit, ulei de măsline, sare, piper.

Cum preparăm ciulamaua de pui cu ciuperci

„Ca întotdeauna începem cu spălatul şi curăţatul ingredientelor. Tăiem carnea de pui în fâşii lungi de 4-5 centimetri. Călim carnea împreună cu ceapa în ulei de măsline. Asezonăm cu sare şi piper. Ciupercile trebuiesc tăiate felii şi călite în ulei de măsline. Le lăsăm pe foc până ce îşi vor lasă mult lichid. Atunci punem puiul călit, capacul şi le fierbem înăbuşit câteva minute bune. Adăugăm laptele şi făina şi amestecăm bine să nu facă cocoloaşe. Eu am adăugat şi 100 de mililitri de smântână pentru gătit (grăsime 30%).

Fierbem totul câteva minute bune şi mai adăugăm lapte sau apă dacă se îngroaşă prea tare, până avem un sos gros, omogen şi fluid. Verificăm de sare şi piper. Presărăm un vârf de cuţit de nucşoară, oprim focul şi adăugăm usturoiul tocat fin. Servim lângă o mămăliguţă fierbinte şi un pic de pastă de ardei iute ”, explică Bogdan Roman.

Sursă: adevarul.ro