Dietă de 2 săptămâni – Iată cum poți slăbi rapid folosind lămâie, ghimbir și semințe de chia

Lămâia, ghimbirul şi seminţele de chia sunt trei alimente care stimulează pierderea în greutate. Combinate, ele ajută la arderea grăsimii în exces şi la o pierdere a kilogramelor în plus mult mai uşoară. Lămâia ajută organismul să digere majoritatea grăsimilor consumate, previne retenţia de apă şi oferă o senzaţie de saţietate.

Ghimbirul accelerează metabolismul, favorizând slăbirea. Seminţele de chia sunt benefice pentru intestine şi combat constipaţia. Pentru a profita de toate aceste proprietăţi şi pentru o slăbire sănătoasă, se recomandă cura cu următoarea băutură naturală:

Băutură cu lămâie, ghimbir şi seminţe de chia

Ingrediente

1 lămâie
coajă de lămâie, rasă (opţional)
1 felie de ghimbir ras sau 1 lingură (2,5 g) de ghimbir pulbere
1 lingură (14 g) de seminţe de chia
2 căni (400 ml.) de apă
îndulcitor natural (Stevia rebaudiana), opţional

Mod de preparare

Cu o noapte înainte de administrarea băuturii, se pun seminţele de chia la hidratat în 2 căni de apă.

În ziua următoare, se pun într-un robot de bucătărie seminţele de chia înmuiate, sucul de lămâie proaspăt stors şi ghimbirul, împreună cu apa. Pentru beneficii adiţionale, în preparat se poate adăuga şi puţină coajă de lămâie rasă. Opţional, se adaugă îndulcitorul natural, după gust.

Se procesează bine toate ingredientele, în scopul obţinerii unei texturi omogene. Băutura se consumă ca atare, fără a fi strecurată.

Mod de consum

Băutura cu lămâie, ghimbir şi seminţe de chia se bea pe parcursul zilei, astfel:

1/3 din băutură la micul dejun;
1/3 din băutură ca gustare între mic dejun şi prânz;
1/3 din băutură ca gustare după-amiaza.

Se consumă în fiecare zi, timp de 15 zile. Cura se repetă o dată la 3 luni.

Lămâia are proprietăţi depurative, alcalinizante şi antioxidante – avantaje care susţin orice dietă sănătoasă. Ajută organismul să digere majoritatea grăsimilor consumate, previne retenţia de apă, oferă o senzaţie de saţietate şi previne poftele alimentare/gustările nesănătoase.

Ghimbirul reglează glicemia şi ţine sub control pofta de mâncare în mod natural. De asemenea, are abilitatea de a accelera metabolismul, favorizând slăbirea.

Seminţele de chia sunt bogate în proteine, fibre şi compuşi antioxidanţi. Seminţele de chia absorb foarte multă apă şi se măresc în stomac, ceea ce conferă senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai mare de timp.